Sastojci
- 2 kom MADI pilećeg filea
- 2L vode
- jedna glavica luka, prerezana na pola
- jedan veliki češanj češnjaka, prerezan na pola
- 1cm svježeg đumbira, oguljenog i narezanog
- 4 zrna crnog bibera, lagano zdrobljena
- 4 klinčića
- dvije zvjezdice anisa
- sol i biber
- jedna mrkva, oguljena
- jedna stabljika celera, nasjeckana
- 100g klipića baby kukuruza, preprezanih na pola po dužini i nasjeckanih
- dvije stabljike mladog luka sitno narezane
- 115g rezanaca
30min
srednje zahtjevno
4-6 osoba
Priprema
- Stavite MADI pileća prsa u otprilike 2L vode i kuhajte na laganoj vatri, obirući pjenu sa površine dok se ne prestane pojavljivati. Dodajte glavicu luka, češnjak, đumbir, papar, klinčiće, zvjezdice anisa i prstohvat soli te nastavite kuhati na laganoj vatri 20min ili dok piletina ne omekša. Za to vrijeme, naribajte mrkvu po dužini na gruboj strani ribeža, kako biste dobili duge, tanke trake.
- Ocijedite piletinu i spremite je, a začinske sastojke sastojke iz temeljca možete baciti. Temeljac možete ostaviti da se ohladi i preko noći držati u hladnjaku pa će se višak masnoće uhvatiti na površini te ga možete lako pokupiti i odstraniti. U temeljac stavite mrkvu, celer, baby kukuruz i mladi luk i kuhajte sve dok baby kukuruz gotovo ne omekša, a zatim ukuhajte rezance.
- Za to vrijeme, usitnite piletinu, dodajte u juhu i kuhajte dok se meso ne ugrije. Dodajte sol i biber po želji.
Prijatno!