Sastojci
- Madi pile pečeno na ražnju
- Celer
- Avokado
- Mladi luk
- Kisela pavlaka ili grčki jogurt
- Senf
- Peršinov list
- Limunov sok
- Koricu limuna
- Sol i svježe mljeveni crni biber
- Po izboru: krekeri od punog zrna, za posluživanje
0h 15 min
nije zahtjevno
4 osobe
Priprema
- Ispecite Madi pile u rerni.
- Piletinu narežite na male komadiće veličine zalogaja.
- Nasjeckajte celer i avokado: Operite stabljike celera i nasjeckajte ih na komadiće od 2 cm, a zatim i jedan od avokada, iscijedite preko jednu kašiku limunovog soka da se spriječi oksidacija i dobijanje smeđe boje na namjernicama. Isjecite mladi luk na istu veličinu.
- Dodajte sastojke u zdjelu: komade piletine, celer, avokado i madi luk.
- Izmiksati umak: U blenderu sjedinite preostali avokado zajedno sa kiselom pavlakom, senfom, peršunom, limunovim sokom i izmiksajte dok ne postane glatko i kremasto.
- Kombinujte umak s piletinom: Preko piletine i povrća izlijte pripremljeni kremasti preljev.
- Začinite s malo soli i bibera, propirjajte dok se dobro ne sjedine. Ukrasite peršunovim lišćem i poslužite.
Prijatno!