Sastojci
- 400g pilećeg pečenja (pileći file), narezanog
- 250g listova rikule
- 2 stabljike selera, očišćene i narezane
- 1/2 krastavaca, narezanog na kolutiće
- 1 vezica mladok luka, očišćenog i narezanog
- šeri paradajiz
- 2 kasike nasjeckanog svježeg peršuna
- 50g cijelih oraha
- 125g sira Stilton ili nekog sličnog blagog plavog sira, narezanog na kockice
- šaka bobica grožđa bez koštica
- sol i biber
preljev
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika octa
- 1 kašika senfa
- 1 kašika nasjeckanog mješanog začinskog bilja
40min
nije zahtjevno
4 osobe
Priprema
- Operite rikulu, osušite je kuhinjskim papirom i stavite u veliku zdjelu za salatu. Dodajte celer, krastavac, mladi luk, peršun i orahe te sve dobro promješajte. Premjestite na veliki pladanj za posluživanje. Preko salate posložite narezanu piletinu, zatim pospijte sirom. Dodajte grožđe. Dobro začiniti sa soli i biberom.
- Da biste napravili preljev, stavite sve sastojke u staklenku koja se može zatvoriti i dobro protresite. Takođe, možete staviti sve sastojke u manju zdjelu i sve zajedno dobro promješati. Prelijte preljev preko salate i poslužite.
Prijatno!