Sastojci
- 500g pilećih jetrica, očišćenih i prepolovljenih
- 500g mješane listane salate, natrgane na veličinu zalogaja
- 2 kašike nasjeckanog svježeg peršuna
- 2 kašike narezanog svježeg vlasca
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 100g luka kozjaka, sitno nasjeckanog
- 1 veliki češanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 3 kašike octa od malina
- sol i biber
- francuski hljeb za prilog
30min
nije zahtjevno
3 osobe
Priprema
- Pospite listove salate peršunom i vlascem i raspodjelite po tanjurima kao podlogu.
- Ugrijte 2 kašike ulja u tavici na srednjoj vatri. Dodajte kozjak i češnjak te pirjajte dok kozijak omekša, ali ne i porumeni
- Dodajte još jednu kašiku ulja u tavicu i zagrijte ga. Dodajte jetrice i pirjajte 5 min ili dok u središtu ne budu ružičasta, kad se prerežu na pola. Prema potrebi, dodajte u tavicu još malo vode i ulja dok se jetrice prijaju.
- Pojačajte vatru, zatim dodajte ocat od malina i brzo promješajte. Začinite solju i biberom, potom kašikom rasporedite jetricu i mesni sok po listovima salate. Poslužite odmah, s francuskim hljebom.
Prijatno!