Sastojci
- 500 g MADI pilećeg mesa
- 200 g mrkve
- Malo peršuna i celera
- 50 g bamije
- 20 g riže
- 200 ml milerama
- 3 žumanjka
- Sok od 1 limuna
- So
60 min
srednje zahtjevno
5 osoba
Priprema
- Pileće meso operite i stavite u hladnu vodu, očistite povrće i sve stavite da se kuha, uz dodatak potrebne količine soli.
- Kada je meso kuhano, izvaditi ga iz posude, a supu procijediti.
- Povrće isijeći na kockice.
- Pileće meso očistiti od kostiju i isjeći na kocke.
- Zatim sve sastaviti i u to dodati ranije skuhanu rižu i bamiju.
- Sve ponovo prokuhati i sa dodatkom limunovog soka i soli poboljšati ukus.
- Prije serviranja dodati čorbi izmiješan žumanjak i mileram.
Recept pripremila: Bosanski lonci poklopci