Sastojci
- 1kg pilećih krila
- 800g krompira
- Četiri veće glavice crvenog luka
- Četiri crvene paprike
- Šest tankih zelenih paprika
- Jedna puna kašika paradajz pirea
- Četiri paradajza
- Malo soli
- Malo bibera
- Malo soli sa začinskim povrćem
- Malo ulja
45 min
nije zahtjevno
4 osobe
Priprema
1. Krompir oguliti, oprati, posušiti i izrezati na kolutiće. Poredati po, malkice
pouljenoj, tepsiji.
2. Crveni luk prečistiti, prerezati glavice po pola, pa polovice rezati na krupnije komade.
3. Tavu ugrijati, dodati ulje, zatim rezani luk. Na manjoj temperaturi luk nakratko dinstati.
4. Paprike prečistiti I izrezati na deblje komade, pa dodati u luk. Dinstati samo par minuta jer luk i paprike ne trebaju da budu premekane. Na samom kraju dinstanja dodati paradajz pire.
5. Pileća krila oprati, dodati so sa začinskim povrćem, biber, so, dinstane paprike i luk. Lagano sve izmiješati i preliti preko krompira.
6. Paradajz izrezati na krupno i poredati preko.
7. Prekriti alufoliom i peći na 250°
Prijatno!