Sastojci
- 500 g brašna
- 250 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kvasac
Za punjenje
- 250 g MADI pilećeg filea
- 250 g šampinjona
- 200 g gaude
- 1 jaje
- 1 kašika milerama
- Povrće po želji
- Začini po želji
1h 45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema
- U mlakom mlijeku otopite šećer i kvasac i ostavite da se aktivira.
- Brašno pomiješajte sa soli, pa dodajte ulje i aktivirani kvasac. Umijesite glatko tijesto i ostavite sat vremena da naraste.
- Pileći file isjecite na kocke i začinite, pa propržite u tavi. Šampinjone I povrće očistite i izrežite, pa propržite i ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte mileram.
- Tijesto razvucite i podijelite na četiri dijela. U svaki stavite 50 g rendanog sira, poredajte pileće meso sa gljivama I povrćem, pa zamotajte.
- Umutite jaje i namažite ivice tijesta pa preklopite. Poredajte u tepsiju i premažite jajetom.
- Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta.
Prijatno!