Sastojci:
Tijesto
200-220 g brašna
100 ml toplog mlijeka
50 ml tople vode
Pola kašike kvasca
Pola kašičice šećera
Pola kašičice soli
30 ml ulja
Nadjev za pizzu
Pileći/Juneći doner kebab MADI
Pavlaka
Sir trapist
Peršun
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
- U toplo mlijeko i vodu staviti kvasac, šećer i kašiku brašna, te ostaviti da nadođe 5 min.
- Nakon 5 min dodati ostale sastojke i zamijesiti glatko tijesto.
- Ostaviti tijesto da nadolazi sat vremena.
- Poslije sat vremena tijesto razviti na debljinu po želji, staviti na pek papir, pa u tepsiju.
- Peći na 200°C cca 15-20 min.
- Dok se tijesto peče pripremiti Pileći/Juneći doner kebab MADI.
- Staviti doner kebab u tavu da se zagrije sa malo vode i kockicom putera.
- Sir trapist izribati ili izrezati na tanko.
- Kada je tijesto pečeno staviti prvo pavlaku, potom sir trapist, pa onda doner kebab.
- Posuti sa malo peršuna.
Recept nam šalje @_ajlina_kuhinja.