Sastojci
- 100g MADI pilećeg filea
- 40g sira trapista narezanog na listiće
- goveđi pršut
- suhe smokve i grožđice
- vrhnje i rum
- začin za piletinu
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema
- Pileća prsa prerezati na dvije polovice, te svaku zasjeći na pola ali ne do kraja nego da nam ostane cijela kao veća šnicla.
- Svaku polovicu istanjiti na prozirnoj foliji tučkom za meso te začiniti začinom za piletinu.
- Na pripremljenu aliminijsku foliju poredati goveđi pršut te preko pršuta preklopiti pileću šniclu.
- U tavu staviti rum, dodati smokve i grožđice te sve kratko pirjati na laganoj vatri dok se arome ne sjedine. Zatim dodati tučeno vrhnje i lagano izmješati da dobijemo fini sos.
- Preko piletine staviti dva lista sira trapista i preko svega nanijeti sos od smokava i grožđica.
- Sve zajedno urolati u aluminijsku foliju i tako kuhati 20 minuta.
- Gotovu rolovanu piletinu izvaditi te isjeći na šnite debljine 1,5 cm.
- Isječeno servirati na tanjir. Dekorisati goveđim pršutom, suhom smokvom, grožđicama i peršunovim listom.
Prijatno!