Sastojci za pecivo:
Za premazivanje:
Susam
60 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
Kvasac, šećer i vodu promiješati, te ostaviti da nadođe. U brašno dodati so, prašak za pecivo, jaje, ajran i nadošli kvasac. Tijesto dobro izmiješati, dodati malo ulja kako bi se tijesto lakše odvojilo od posude, te ostaviti da tijesto nadođe.
Za to vrijeme pripremiti punjenje:
– 400 g filea MADI
– Glavica crvenog luka
– 150ml vrhnja za kuhanje
– Ulje
– Začini: curry, so, biber i vegeta
U zagrijano ulje dodati isjeckani luk, prodinstati, zatim dodati isjeckano meso i začine. Kada je meso gotovo dodati vrhnje i kuhati još 2 min.
Nadošlo tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela, razvaljati ga, u sredinu staviti fil pa preklopiti. Rubove tijesta pritisnuti kako punjenje ne bi iscurilo.
Peciva premazati izmućenim jajetom i posuti susamom
Peći u zagrijanoj rerni na 220°C/25-30min
Recept pripremila: Sumeja Suljić Mujkanović