Sastojci
- MADI grill pile vrećica
- 1 kašičica curry začina
- so, biber
- 50 ml ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 250 ml kokošije supe
- 15 hurmi
- 100 ml jogurta
- 1 kašičica gustina
60 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema
-
- Pile isijecite na manje komade. Ostavite po strani batake i krilca, a ostatak iskoštite.
- Meso posolite, pobiberite i dodajte curry začin.
- U tavi zagrijte ulje i pržite komade piletine dok ne porumene.
- Narežite crni luk, pa dodajte piletini. Pola sata dinstajte na umjerenoj vatri.
- Gotovu piletinu izvadite iz tave. Procijedite supu, a gustin umutite sa malo vode, pa dodajte supi stalno miješajući. Dodajte sve u tavu u kojoj se pržila piletina.
- Hurme podijelite na polovine, spustite u tavu i dodajte jogurt.
- Dodajte curry I so. Sos dobro podgrijte.
- Jelo poslužite uz pečeni krompir i salatu po svom ukusu.
Prijatno!