Sastojci
- 200-220 g brašna
- 100 ml toplog mlijeka
- 50 ml tople vode
- Pola velike kašike kvasca
- Pola male kašičice šećera
- Pola male kašičice soli
- 30 ml ulja
- Kečap
- MADIPO pileći parizer
- Sir trapist
- Origano
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
- U toplo mlijeko i vodu staviti kvasac, šećer i kašiku brašna i ostaviti da nadođe 5 min.
- Nakon 5 min dodati ostale sastojke i zamijesiti glatko tijesto.
- Ostaviti tijesto da nadođe sat vremena.
- Ova količina tijesta je dovoljna za jednu srednju pizzu.
- Poslije sat vremena tijesto razvijemo na debljinu po želji, stavimo na pek papir pa u tepsiju.
- Prvo premažemo sa kečapom, onda ide rendani MADIPO pileći parizer i rendani sir trapist.
- Na kraju staviti malo origana i kečapa.
Recept pripremila: Ajlina kuhinja