Sastojci
Punjenje:
- 2dl kisele pavlake
- 100g MADI pileće šunke
- 50g Moj pileći parizer
- 100g topljenog sira
Tijesto:
- 300g brašna
- 1 kašičica kvasca
- 1dl jogurta
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1dl mlake vode
55 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema
- U 1dl vode razmutiti kvasac sa šećerom. Ostaviti ga 10-tak minuta.
- Sjediniti brašno i so, te dodati kvasac, jaje i jogurt.
- Zamijesiti mehko tijesto i ostaviti da naraste 1h.
- Kada je tijesto naraslo rastanjiti ga oklagijom.
- Preko tijesta premazati pavlaku, pa posuti šunkom narezanom na kockice, a zatim narendati topljeni sir. Uviti krajeve i prebaciti preko tijesta, ali da sredina ne bude prekrivena.
- Premazati žumancetom i posuti susamom.
- Peći u zagrijanoj pećnici 15-20min.
Recept pripremila: Amra Hasić
Prijatno!