Sastojci za 2 sendviča:
2 kom peciva za burger
100 g MADI Pureće šunke
2 kom jaja
paradajz
svježi sir
ajvar
zelena salata ili rukola
ljubičasti luk
listići sira (edamer, gauda)
100 g MADI Pureće šunke
2 kom jaja
paradajz
svježi sir
ajvar
zelena salata ili rukola
ljubičasti luk
listići sira (edamer, gauda)
30 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Prijedlog za sendvič koji se bukvalno topi u ustima zbog mekanog i pahuljastog burger peciva, a sastojke možete prilagoditi svom ukusu…
Priprema:
Jaja ispeći na oko, paradajz i luk izrezati na kriške, i zelenu salatu ili rukolu oprati i osušiti.
Pecivo za burger presjeći na pola, pa slagati prvo ajvar ili svježi sir, zatim listić sira, pa paradajz.
Listove pureće šunke rolati u rolnicu i redati 4 komada, zatim slagati luk, jaje pečeno na oko.
Završiti sa zelenom salatom i na kraju preklopiti drugim dijelom peciva.
Prijatno !
Recept pripremila: Zinaida Mujkanovic