Sastojci
- 220g MADI pilećih prsa
- tikvica
- crveni luk
- bijeli luk
- pavlaka
- sir mocarela
- vrhnje za kuhanje
- goveđi pršut
- smrznuti špinat
- mrkva
- celer
- maslac
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema
- Tikvicu oprati i isjeći na manje komade, izdubiti ih u sredini te ih tako pripremljene blanširati u vodi u koju smo prethodno dodali mrkvu, korijen celera te začine sol i papar. Zagrijati do ključanja kako bi sastojci i začini koji smo dodali pustili svoje arome.
- Očišćen crveni i bijeli luk sitno nasjeckati.
- Na tavi otopiti maslac te dodati pripremljen luk, kad omekša i postane proziran dodati pileće mljeveno meso, zajedno disnstati dok meso ne bude gotovo.
- U međuvremenu izvaditi blanširane tikvice te ih spremiti u tepsiju za punjenje.
- U gotov nadjev od piletine dodati pavlaku, na kockice isječenu mozacelu i vrhnje za kuhanje. Zajedno još malo dinstati dok se sir ne otopi i svi sastojci ne sjedine.
- Gotov nadjev maknuti sa vatre.
- U pripremljene tikvice staviti po komad goveđeg pršuta te svaku tikvicu napuniti pripremljenim nadjevom. Preko staviti komadić mocarele.
- Napunjene tikvice staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stepeni i peći 20 minuta.
- Izblendati špinat te prebaciti ga na tavu u kojoj smo prethodno propržili bjeli luk te sve zajedno pržiti. U skoro gotov špinat dodati pavlaku i začine po želji, izmješati da se sjedini i poslužiti kao prilog.
- Gotove punjene tikvice servirati na tanjir zajedno sa prilogom i dekorisati sa ostatkom pršuta, crnim maslinama i peršunovim listom.
Prijatno!