Sastojci
-
200 g tjestenine,
-
450 g MADI pilećeg mesa,
-
1 zelena paprika,
-
1 crvena paprika,
-
600 ml paradajz sosa,
-
60 g krem sira,
-
1 šolja mozzarelle,
-
četvrtina šolje parmezana,
-
2 kašike ulja.
60 min
srednje zahtjevno
3 osobe
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
- Skuhajte tjesteninu.
- U međuvremenu propržite piletinu u velikoj tavi na srednjoj vatri. Nakon dvije minute dodajte paprike i pržite tri minute.
- Umiješajte sos i kuhajte oko deset minuta dok paprike ne omekšaju, a piletina ne postane zlatna.
- Dodajte mozzarellu i miješajte minutu.
- Ocijedite tjesteninu pa je dodajte u sos s piletinom.
- Stavite pola smjese u vatrostalnu posudu.
- Pospite parmezanom i prekrijte ostatkom tjestenine. Pecite 20 minuta.