Tokom vikenda, 23.09. i 24.09.2023. god. u prostorijama kompanije MADI održan je „Trening uposlenika za senzornu analizu hrane“. Trening je održao prof.dr. Milan Baltić sa Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu.
Senzorna analiza za hranu predstavlja upotrebu ljudskih osjetila za objektivnu analizu namirnica i važna je za određivanje kvaliteta proizvoda, kao i za rješavanje problema ili studije razvoja novih proizvoda.
Objektivna, precizna i pouzdana senzorna analiza moguća je samo pod uslovom da se dobro poznaju termini i definicije prikazani u standardu, što su uposleni na treningu pokazali praktično.
Certifikat za provjeru sposobnosti čula, obuku i trening lica za senzornu analizu hrane dobilo je ukupno 11 uposlenika kompanije MADI, te jedno lice iz kćerke firme Euro Meat.
Uposlenici su prošli edukaciju senzorne analize prema ISO standardu što će im pomoći u svakodnevnom radu.