Sastojci
- 200g hladnog pilećeg pečenja, narezanog na manje, tanke kriške
- 16 kriški francuskog ili raženog hljeba
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, nasjeckanog
- 2 kašike sitno nasjeckanog svježeg origana
- sol i biber
- 4 paradajiza
- 16 tankih kriški kozijeg sira
- 16 crnih maslina, očišćenih od koštica i nasjeckanih
- svježi listovi crvene i zelene salate
40min
nije zahtjevno
4 osobe
Priprema
- Stavite kriške hljeba u prethodno zagrijan toster na srenju temperaturu i lagano ga pecite s obije strane. Za to vrijeme, ulijte maslinovo ulje u zdjelu i dodajte češnjak i origano. Začinite solju i biberom te dobro promješajte. Izvadite pečene kriške hljeba iz tostera i premažite ih s jedne strane sa pripremljenom mješavinom.
- Posložite kriške hljeba u lim za pečenje, nauljnom stranom prema gore. Na svaku krišku stavite narezanu piletinu i krišku paradajiza.
- Rasporedite kriške kozijeg sira po kriškama hljeba, a preko toga pospite nasjeckane masline. Namažite ostakom mjšavine s uljem i prebacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stepeni celzijusa. Pecite oko 5 minuta ili dok sir ne dobije zlatnu boju i počne se topiti
- Izvadite iz pećnice i poslužite sa svježom crvenom i zelenom salatom
Prijatno!