Sastojci
- 350-400g kuhanih pilećih prsa, natrganih ili narezanih na tanke trake ili rezance
- 2-3 luka, sitno nasjeckana
- 1,25L pilećeg temeljca
- 1-2 sušene ljute papričice, narezane na vrlo tanke trakice
- 1 avokado
- sok od limene ili limuna, za prskanje
- 3-4 stabljika mladog luka, tanko narezanog
- 2 kašike nasjeckanog svježeg korijandera
- 1 limeta, narezana na kriške i nekoliko tortilja čipsa, za prilog (po želji)
40min
nije zahtjevno
4 osobe
Priprema
- Ulijte temeljac u veliku tavu s debelim dnom, dodajte luk i ljute papričice te zakuhajte
- Za to vrijeme prerežite avokado oko košpice na dvije polovice. Razdvojite, zatim nožem uklonite košpicu. Pažljivo ogulite koru, meso avokada narežite na kocke i odmah poprskajte sokom od limete kako ne bi promjenilo boju
- Posložite mladi luk (po želji, blanširajte mladi luk prije toga), piletinu, avokado i korijander na dno 4 zdjelice za juhu ili u veliku zdjelu za posluživanje.
- Kutlačom prelijte vrući temeljac preko toga i, po želji, poslužite s kriškama limete i malo tortilja čipsa.
Prijatno!
