Sastojci
- 450g Madi pilećih prsa bez kosti kože, narezanih na kockice
- 4 kašile maslaca
- 4 kašike maslinovog ulja
- 3 češnjaka, vrlo sitno nasjeckana
- 1/4 čajne kašike paprilke u pahuljicama
- 300g cvjetića brokule
- 300g tjestenine
- 175g mrkve narezane na trakice
- 150ml pilećeh temeljca
- svježe nariban parmezan
- sol i biber
0h 45 min
nije zahtjevno
4 osobe
Priprema
- U velikoj posudi stavite kuhati posoljenu vodu (jedna čajna kašika na 100g tjestenine). Za to vrijeme, stavite maslinovo ulje, maslac i luk u veliku tavu na srednje jaku vatru. Propržiti lik dok ne počne mjenjati boju
- Dodajte piletinu narezanu na kockice, pojačajte vatru i pirjajte desetak minuta, dok meso više ne bude ružičasto. Dodajte sušenu papriku te začinite solju i biberom. sklonite sa vatre.
- Mrkvu prodinstati u tavi desetak minuta.
- Uronite brokulu u kipuću vodu i kuhajte 2 minuta. Izvadite je šupljikavom kašikom i ostavite sa strane. Neka voda ponovo provrije, a zatim dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne bude al dente. Ocijedite i dodajte piletinu u tavi. Dodajte brokulu i dinstanu mrkvu, zatim prelijte temeljcem. Kratko prokuhajte na srednjoj do jakoj vatri, uz često mješanje, dok se veći dio tekućine ne upije.
- Poslužite posuto parmezanom
Prijatno!