Sastojci
- Madi pileći file
- Suncokretovo ulje
- Biber, so
- Povrtni začin i kurkuma
- Peršun
- Kajmak
- Šeri paradajiz
- Brašno
- Voda
60 min
srednje zahtjevno
4 osobe
Priprema
- Zakuhamo jufku na klasičan način (brašno, ulje, voda i so) i ostavimo da malo odstoji dok pripremamo ostale sastojke
- Madi pileći file narezati na sitne komadiće i staviti u posudu
- Svježi peršun usitniti i dodati u posudu sa narezanim fileom
- Začuniti sve sa povrtnim začinom i dodati kurkumu
- Posuti uljem sve da se začini sjedine sa mesom
- Tijesto tanko razvući i filovati sa pripremljenom smjesom pilećeg filea
- Zamotani burek položiti u tepsiju i preko sve preliti uljem
- Peći na 250 stepeni 25 minuta
- Poslužiti sa kajmakom, svježim šeri paradajizom
Prijatno!