Sastojci
-
500 g pileći file @madi.387
-
100 g mozzarella sir
-
1 kašika pikant začina
-
So
-
1 jaje
-
200 ml vrhnje za kuhanje
-
List celera
-
200 g crvene leće
-
100 g lješnjaka
-
50 ml mlijeka
-
100 g maslaca
-
Maslinovo ulje
60 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema
- Pileći file zarezati na vrhu i napraviti mali džepić i u njega ubaciti komade mozzarella sir.
- U jaje dodati pikant začin i malo soli i ulja, a zatim premazati pileći file i posuti komadićima lješnjaka.
- Staviti u zagrijanu pećnicu 15-20 min na 220°
- Leću skuhati i odstraniti višak vode, a potom dodati malo mlijeka i putera i to sve štapnim mikserom izmiksati i dodati šaku isjeckanih lješnjaka u pire.
- Zagrijati vrhnje i dodati list celera, sve zajedno malo prokuhati i u blenderu izmiksati.
- Servirati sve toplo i preliti umakom od vrhnja.
Recept pripremila: Nisveta_brzi_recepti