Sastojci
- MADI pile
- 1 kriška hljeba
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čena bijelog luka
- Peršun
- 1 jaje
- 200g šampinjona
- So
- Biber
1h 45 min
srednje zahtjevno
3 osobe
Priprema
- Očišćeno pile dobro posoliti spolja i iznutra.
- Potopiti hljeb u mlijeko, dobro ga ocijediti i staviti u posudu. Dodati sitno isjeckani crni i bijeli luk, peršunov list, jaje i listiće šampinjona, dodati so i biber. Smjesu dobro promiješati i napuniti pile, pa mu potom povezati nogice jačim koncem, da smjesa ne bi iscurila.
- Od ostatka smjese napraviti loptice i poredati ih oko pileta u dublji pleh ili vatrostalnu tepsiju.
- Prije pečenja namazati pile s malo putera, a tokom pečenja više puta preliti sokom od pečenja.
Prijatno!