Sastojci
- Madi pileća prsa
- Curry pasta (žuta)
- Maslinovo ulje
- So Biber Začini (kumin)
- Vrhnje za kuhanje (ili kokosovo mlijeko)
- Crveni luk
- Bijeli luk
- Riža (dugo zrno ili basmati)
2h 20 min
srednje zahtjevno
4 osobe
Priprema
Marinada:
- Madi pileća prsa izrezati na kockice, preliti maslinovim uljem, dodati mješavinu začina, so i biber.
- Ostaviti najmanje 2 sata da se marinira u frižideru, a još je bolje napraviti marinadu i ostaviti da prenoći u frižideru.
- Luk (crveni i bijeli) sitno izrezati, pa izdinstati na maslinovom ulju.
- Dodati kašičicu curry paste, zatim mariniranu pieltinu i dianstati 15 do 20 minuta. U toku dinstanja piletine dodavati provrele vode da se fino krčka, i eventualno jos pola kasičice curry paste.
- Na kraju dodati vrhnje za kuhanje i se fino sjediniti i ne držati na ringli više od 2 minute od trenutka dodavanja vrhnja. Rižu samo skuhati prema uputama sa pakovanja (koja god da je) i onda servirati rižu i preko nje umak.
- Po želji, rižu oblikovati kalupom.
Prijatno!