Sastojci:
1 gril pile MADI
200 g crvenog luka
300 g krompira
1 glavica češnjaka
1 kašikica soli
1 kašikica dimljene paprike
1 kašikica majčine dušice
1/2 kašikice bibera
1/2 kašikice origana
100 ml vode
100 g vlasca za dekoraciju
40 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
Povrće očistite i narežite na manje komade. Pile posolite i stavite u vatrostalnu posudu, i pecite pola sata. Potom oko pileta rasporedite povrće, posolite, pospite biberom, dimljenom paprikom, origanom i majčinom dušicom, dodajte malo vode te stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 20 minuta na 200 °C, okrenite meso, smanjite temperaturu na 180 °C i pecite još 10 – 15 minuta. Po potrebi još začinite i prije posluživanja pospite nasjeckanim peršunovim listom.
Meso možete preliti marinadom od limunovog soka i češnjaka i marinirati 30 minuta prije
pečenja. PRIJATNO!