Sastojci:
400 g pileceg filea @Madi
1 glavica crvenog luka
2 čehna bijelog luka
1 crvena i 1 zelena paprika
150 grama kukuruza šećerca
ulje, sol, biber, mješavina začina, crvena mljevena paprika, kašika konvetrovanog paradajza, svježi peršin za dekoraciju
1 glavica crvenog luka
2 čehna bijelog luka
1 crvena i 1 zelena paprika
150 grama kukuruza šećerca
ulje, sol, biber, mješavina začina, crvena mljevena paprika, kašika konvetrovanog paradajza, svježi peršin za dekoraciju
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
Piletinu isjeći na manje kocke pa na zagrijanom ulju pržiti dok ne porumeni, izvaditi sa strane, a na istom ulju dinstati sitno sjeckani crveni luk dok ne pocakli, zatim dodati paprike koje smo isjekli na trakice, i pržiti ih dok ne omekšaju, dodati protisnuto čehno bijelog luka i vratiti piletinu u tavu, dodati koncentrovani paradajz i začine po ukusu, izmiješati i dinstati da se okusi sjedine, pred kraj dodati kukuruz šećerac. Servirati uz rižu ili prilog po želji. Dekorisati svježe sjeckanim peršinom.
Prijatno!
Prijatno!
Recept nam šalje @zinaidamujkanovic