Sastojci:
500 g pilećeg filea MADI
2 jaja
1 kašika senfa
1 prašak za pecivo
1,5 kašičica vegete
Pola kašičice origana
Pola kašičice peršuna
3 kašike brašna
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
- Pileći file MADI isjeći na kocke.
- Pripremiti smjesu u koju se dodaju jaja, senf i začini, a potom prašak za pecivo i brašno.
- Sve lijepo sjediniti, zajedno sa kockama filea.
- Smjesu prekriti prozirnom folijom i staviti u frižider 2-3 sata.
- 200 ml ulja zagrijati u tavi na najvećoj temperaturi.
- Zatim smanjiti na srednju temperaturu i smjesu vaditi kašikom, te peći u zagrijanom ulju.
- Pržiti medaljone sa obje strane dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
- Poslužiti uz prilog po želji
Recept nam šalje: @_ajlina_kuhinja