Sastojci
- 8 jufki
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 100ml ulja
- 4 kašike griza
- 500 g MADI pilećeg filea
- 200 g Gouda sira
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- Začini (so, povrtni začin, paprika, kopar)
45 min
srednje zahtjevno
3 osobe
Priprema
- Pileći file isjeći na trakice i dodati začine
- U jogurt dodati umućeno jaje, ulje, prašak za pecivo, griz i malo soli – sa ovom smjesom premazujemo list jufke, preko njega staviti i drugi list zatim i njega premazati
- Na užoj strani lista pred kraj staviti pileći file i narendani Gouda sir
- Zamotati i redati u nauljen pleh
- Od ove smjese se mogu napraviti 4 rolne
- Ostatak smjese iskoristiti za prelivanje preko rolnica
- Peći u zagrijanoj pećnici na 250 stepeni dok ne porumeni
- Kada budete gotovo preliti vrhnjem za kuhanje.
Recept pripremila: Amra Hasić.
