Sastojci
- 300 g MADI pileći file
- 5 kom krompira
- 1 glavica crvenog luka
- 100 ml mlijeka
- Kašika margarina
- Topljeni sir
- Paradajz sos
60 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
- Krompir očistiti i skuhati sa malo soli, a kada bude gotov procijediti vodu pa dodati mlijeko, margarin i sušeni povrtni začin.
- Dobro izgnječiti i napraviti loptice od krompira i svaku lopticu na sredini utapkati čašom.
- Na zagrijano ulje staviti sitno sjeckani luk, kratko propržiti zatim dodati sitno sjeckani pileći file i začine, pa pržiti na srednjoj temperaturi uz dodavanje paradajz sosa i vode.
- Korpice od pirea napuniti pilećim fileom, pa preko dodati naribani topljeni sir.
- Ostatak paradajz sosa istresti između korpica.
- Pripremljene korpice staviti u zagrijanu rernu oko 5 minuta da se sir istopi i poslužiti.
Recept pripremila: food.bymely
