Sastojci za tijesto:
– 340 g brašna za pizzu
– 220 ml mlake vode
– 1 kesica suhe germe
– 1 kašičica šecera
– 1 kašičica soli
– 1 kašika maslinovog ulja
Sastojci za nadjev:
– TAMAN MADI Pileći kolut
– Umak od paradajza sa bosiljkom
– Mozzarela
– Masline
– Cherry paradajz
– Bosiljak za dekoraciju
60 min
srednje zahtjevno
4 osobe
Priprema:
Prvo staviti germu u zdjelu i dodati šećer i malo tople vode da se germa aktivira. Zatim dodati brašno i sol i umijesiti tijesto, razdvojiti na dva dijela, poklopiti krpom i ostaviti da se udupla. Kada se tijesto udupla razviti ga na pek papiru. Zatim uključiti rernu na 250 stepeni i staviti tepsiju naopako da se zagrije zajedno s rernom jer će nam poslužiti kao podloga za pečenje pizze. Prvo staviti umak od paradajza na tijesto, zatim Pileći kolut koji smo prethodno isjekli na tanje kolutove, cherry paradajz i na kraju komadiće mozzarele, ukrasiti maslinama. Kada se rerna dovoljno zagrijala pažljivo staviti pizzu na pleh pomoću kuhinjske daske i peći pizzu oko 8 minuta dok fino ne porumeni i sir se ne otopi.. Ukrasiti svježim bosiljkom i konzumirati dok je topla.
Prijatno !
Recept od @zi_na_ida_m