Sastojci
-
5 jaja
-
100 ml ulja
-
5 kašika brašna
-
1 kašičica soli
-
300 g špinata
Sastojci za fil:
- 200 g krem sira pomiješati sa dvije kašike pavlake
- 200 g Zlatni pileći batak
- 300 g rendanog sira po izboru
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
-
Jaja izmiješajte pjenasto mikserom, sve sastojke za tijesto pomiješajte i izlijte u nauljen i pobrašnjen pleh.
-
Stavite rolat u prethodno zagrijanu rernu i pecite 25 minuta na 180 stepeni.
-
Pečeni rolat stavite na vlažnu krpu i zarolajte po dužini.
-
Kada se ohladi, rolat pažljivo odmotajte i premažite krem sirom, dodajte Zlatni pileći batak i zarolajte.
-
Rolat zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru da se hladi.
Recept pripremila: Miri naše kuhinje