Sastojci
- 1 MADI grill pile
- 2 kašike senfa
- So, biber i začin Magija okusa
- Kašika maslinovog ulja
- 1 kg krompira
120 min
srednje zahtjevno
4 osobe
Priprema
- Pile iskoštiti, posoliti i namazati senfom. Ostaviti najmanje 2 h da odstoji u marinadi. Nakon toga unutar pileta ubaciti fil od špinata.
- Fil od špinata: Pomiješati sitno narezan špinat, mladi sir i kajmak.
- Urolati pile u roladu, premazati maslinovim uljem, začiniti biberom i mljevenom paprikom. Umotati u prozirnu foliju ostaviti u frižideru sat vremena.
- Peći u vatrostalnoj zdjeli sa krompirom otprilike 30 min pokriveno folijom i još 10 min bez folije. Korica bude jako hrskava i sočna, meso nije isušeno radi senfa i začina.
Recept pripremila: Bosanski lonci poklopci