Sastojci
- 3 veća krompira
- 200 g kukuruza šećerca
- 400 g MADI pilećeg mesa
- 200 g šampinjona
- 100 ml majoneze
- 100 ml kisele pavlake
- sol
- malo limunovog soka
- biber
- peršun
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema
- Krompir (oko 300-400 g) skuhati u ljusci, zatim ohladiti, oguliti, pa izrezati na kocke.
- MADI pileće meso narezati na kocke pa zatim kratko propržiti.
- Šampinjone izrezati na listiće pa propržiti na masnoći na kojoj se pržilo MADI pileće meso.
- Pomiješati krompir, prženu piletinu, šampinjone i kukuruz šećerac (iz konzerve ili svježi kuhan kukuruz).
- Zatim preliti dresingom koji se priprema tako što se pomiješa majoneza, kisela pavlaka, limunov sok, sol i biber.
- Na kraju još salatu posuti sitno sjeckanim listom peršuna!
Prijatno!