Sastojci:
– Pileći kolut MADI
– tri crvene paprike
– tri paradajza
– dvije glavice crvenog luka
– dva režnja česnjaka
– tri jaja
– maslinovo ulje, so, biber, mala kašika crvene mljevene paprike, svježi peršun i kopar
45 min
srednje zahtjevno
3 osobe
Priprema:
Povrće oprati i isjeći na trakice, na maslinovom ulju prvo popržiti luk i crvenu papriku 5 minuta, dodati Pileći kolut MADI koji smo isjekli na tanke listiće, malo popržiti pa zatim dodati češnjak i paradajz i dinstati oko 10-15 minuta na laganoj vatri dok se sos od paradajza ne reducira, zatim dodati začine i napraviti mala udubljenja u umaku u koja ćemo staviti jaja kao da pravimo jaje na oko, pazeći da nam se žumanjak ne razlije, poklopiti poklopcem i tako ostaviti nekih 10 minuta dok jaja ne budu gotova.
Posuti svježim peršinom i koprom i servirati uz tostirani hljeb..
Prijatno!
Recept nam šalje: @zinaidamujkanovic