Sastojci
- 500 g tjestenine
- So i biber
- 300 g brokule
- 300 g pilećeg filea
- 1 kašika ulja
- 150 g sira (Gouda)
- 1 veći crveni luk
- Bijeli luk u prahu
- Mješavina povrtnih začina po želji
- 250 ml vrhnja za kuhanje
40 min
nije zahtjevno
4 osobe
Priprema
- Tjesteninu skuhajte “al dente” u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite pod mlazom vode.
- Stavite je u nauljenu posudu za pečenje.
- Cvjetove brokule odvojite i blanširajte.
- Luk izrežite i propržite na ulju.
- Pileći file koji ste ranije narezali na kocke i kratko propržite s lukom.
- Piletinu i brokulu rasporedite po tjestenini.
- Narendani sir, biber, mješavinu povrtnih začina i bijeli luk u prahu pomiješajte s vrhnjem, te prelijte preko sadržaja.
- Pecite oko 20 minuta u rerni zagrijanoj na 200 °C.
Prijatno!
